Albert Heijn Middelburg

Aanbieder
Opdrachtgever

Aanleiding en behoefte

a.s.r. Dutch Prime Retail Fund heeft in 2019 laten onderzoeken welke objecten in de portefeuille geschikt zijn voor de opwekking van zonne-energie. Vanwege het grote dakoppervlak en de energievraag blijken vooral supermarkten geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen.

Om die reden worden nu de AH-vestigingen in Bergen op Zoom, Den Dolder, Maassluis, Middelburg en Twello voorzien van een zonne-energiesysteem. a.s.r. real estate verhuurt deze panden aan Albert Heijn.

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie adviseerde ASR over de potentiële verdiensten en mogelijkheden omtrent PV-installaties op de daken van de verschillende supermarkten. Daarnaast verzorgde we de subsidieaanvraag en de technische haalbaarheidsstudies. Nadat we grondig hadden kortgesloten wat er allemaal nodig was, konden wij opzoek gaan naar een geschikte aanbieder. Zo hebben wij een van onze leden, LENS, kunnen koppelen aan ASR om hun supermarkten te voorzien van zonnepanelen.

Resultaten

Op de daken van diverse supermarkten van a.s.r. real estate zijn in 2020 1925 zonnepanelen aangelegd. Hiermee is een groot en mooi zonneproject gerealiseerd. Zoncoalitie is trots om mee te hebben gewerkt aan het realiseren van dit project.

• 1925 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 555.000 kWp

Vooral supermarkten blijken geschikt te zijn voor het plaatsen van zonnepanelen, vanwege het grote dakoppervlak en de energievraag.