De Rietlanden Terminals

Aanbieder
Opdrachtgever

Aanleiding en behoefte

Al begin 2018 liggen op De Rietlanden Terminal 452 zonnepanelen, waardoor veel groene energie gegenereerd wordt. Dat is plan onderdeel van het plan van De Rietlanden Terminal waarbij zij graag zorg willen dragen voor het milieu. Hiermee verlagen zij hun eigen financiële kosten én dragen zij een steentje bij aan het verduurzamen van de stad.

Onze ondersteuning en oplossing

Om De Rietlanden Terminals zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en adviseren, heeft Zoncoalitie hen begeleid bij de subsidie aanvraag en hebben wij tevens de technische haalbaarheidsstudies verzorgd om een uitgebreid beeld te schetsen van alle mogelijkheden rond de zonnepanelen. Vanuit hier hebben we succesvol gericht kunnen zoeken naar een goede omtrent van zonne-energie, wat uiteindelijk leidde tot de samenwerking met Nuon. Inmiddels liggen de zonnepanelen alweer sinds 2018 op het dak en heeft De Rietlanden Terminals hiermee al goed hun carbon footprint weten te verlagen.

Resultaat

Het verzonnen van de Rietlanden Terminals is een project dat Nuon snel en zorgvuldig gerealiseerd heeft. Al sinds 2018 zijn op deze daken 525 zonnepanelen geplaatst.

• 525 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 147 kWp

Veiligheid, milieu, duurzaamheid en risico management zijn integraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie.