Fietsdepot Amsterdam

Aanbieder
Opdrachtgever

Aanleiding en behoefte

Het dak van het Fietsdepot van Amsterdam in Amsterdam-West is een van de projecten in een reeks gemeentelijke daken die Gemeente Amsterdam heeft voorzien van zonnepanelen. Gemeente Amsterdam vroeg Zoncoalitie om 31 van haar eigen panden te helpen verduurzamen. Hiermee leveren zij een grote bijdrage aan de verduurzaming van de stad.

Onze ondersteuning en behoefte

Zoncoalitie verzorgde de subsidieaanvraag en de technische haalbaarheidsstudies van de verschillende daken. Nadat we gezamenlijk helder voor ogen hadden wat de mogelijkheden waren en wat er nodig was voor het verzonnen van de verschillende daken, konden wij opzoek gaan naar geschikte aanbieders van zonne-energie. Hierdoor konden wij vier leden van Zoncoalitie koppelen aan Gemeente Amsterdam. Uiteindelijk gingen Sunprojects/Ecostroom en Janszon/Zuiderlicht gingen aan de slag met de aanleg, de financiering en het beheer van de zonnepanelen.

Resultaat

Het fietsdepot in Amsterdam-West leent zich perfect voor de aanleg van zonnepanelen. Door het grote dak te verzonnen, draagt de Gemeente Amsterdam bij aan de verduurzaming van de stad. Janszon heeft dit zonnestroomproject succesvol gerealiseerd.

• 2067 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 620 kWp