Kinderdagverblijf Iduna

183
zonnepanelen
55 kWp
aan vermogen
19 huishoudens
aan stroom per jaar
31.000 CO2
reductie per jaar

Aanleiding en behoefte

Het dak van Kinderdagverblijf Iduna is een van de daken in de reeks gemeentelijke daken die Gemeente Amsterdam heeft voorzien van zonnepanelen. Gemeente Amsterdam vroeg Zoncoalitie om 31 van haar eigen panden te helpen verduurzamen. Zo spelen de kinderen in dit Kinderdagverblijf onder de zon.

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie verzorgde de subsidieaanvraag en de technische haalbaarheidsstudies van de verschillende daken. Nadat we gezamenlijk helder voor ogen hadden wat de mogelijkheden waren en wat er nodig was voor het verzonnen van de verschillende daken, konden wij opzoek gaan naar geschikte aanbieders van zonne-energie. Hierdoor konden wij vier leden van Zoncoalitie koppelen aan Gemeente Amsterdam. Uiteindelijk gingen Sunprojects/Ecostroom en Janszon/Zuiderlicht gingen aan de slag met de aanleg, de financiering en het beheer van de zonnepanelen.

Resultaat

Op het dak van Kinderopvang Iduna van Gemeente Amsterdam zijn door een succesvolle samenwerking met JansZon in 2020 zonnepanelen geplaatst. Hierdoor is het zonnestroomproject op vraag van Gemeente Amsterdam snel en zorgvuldig gerealiseerd.

• 183 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie:  55 kWp
• Stroomvoorziening: 19 huishoudens per jaar
• CO2 reductie: 31.000 CO2 per jaar