Kinderdagverblijf ‘t Twiske

150
zonnepanelen
45 kWp
aan vermogen
15 huishoudens
aan stroom per jaar
26.000 CO2
reductie per jaar

Aanleiding en behoefte

Het dak van Kinderdagverblijf ‘t Twiske is een van de projecten in een reeks gemeentelijke daken die Gemeente Amsterdam heeft voorzien van zonnepanelen. Gemeente Amsterdam vroeg Zoncoalitie om 31 van haar eigen panden te helpen verduurzamen. Hiermee leveren zij een grote bijdrage aan de verduurzaming van de stad.

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie verzorgde de subsidieaanvraag en de technische haalbaarheidsstudies van de verschillende daken. Nadat we gezamenlijk helder voor ogen hadden wat de mogelijkheden waren en wat er nodig was voor het verzonnen van de verschillende daken, konden wij opzoek gaan naar geschikte aanbieders van zonne-energie. Hierdoor konden wij vier leden van Zoncoalitie koppelen aan Gemeente Amsterdam. Uiteindelijk gingen Sunprojects/Ecostroom en Janszon/Zuiderlicht gingen aan de slag met de aanleg, de financiering en het beheer van de zonnepanelen.

Resultaat

Op het dak van Kinderdagverblijf ‘t Twiske liggen sinds 2020 zonnepanelen. Met oog op de prachtig natuur om het gebouw, draagt het nu tevens bij aan de verduurzaming van Amsterdam. Ondanks het kleine dak wordt er aan 15 huishoudens stroom bespaard per jaar.

• 123 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 45 kWp
• Stroomvoorziening: 15 huishoudens per jaar
• CO2 reductie: 21.000 CO2 per jaar