ICT kantoor Gemeente Amsterdam

Aanbieder
Opdrachtgever

Aanleiding en behoefte

Het dak van het kantoor op de Cruquiusweg is het eerste in een reeks gemeentelijke daken die Gemeente Amsterdam heeft voorzien van zonnepanelen. Gemeente Amsterdam vroeg Zoncoalitie om 31 van haar eigen panden te helpen verduurzamen. Onder de 31 daken bevindt zich onder andere het Fietsdepot in Amsterdam West.

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie verzorgde de subsidieaanvraag en de technische haalbaarheidsstudies van de verschillende daken. Nadat we gezamenlijk helder voor ogen hadden wat de mogelijkheden waren en wat er nodig was voor het verzonnen van de verschillende daken, konden wij opzoek gaan naar geschikte aanbieders van zonne-energie. Hierdoor konden wij vier leden van Zoncoalitie koppelen aan Gemeente Amsterdam. Uiteindelijk gingen Sunprojects/Ecostroom en Janszon/Zuiderlicht gingen aan de slag met de aanleg, de financiering en het beheer van de zonnepanelen.

Resultaat

Het dak van het Gemeente Kantoor van Amsterdam aan de Cruqiusweg is een van de vele daken waar zonnepanelen opgeplaatst zijn, met ondersteuning van Zoncoalitie. Hiermee zijn prachtige resultaten behaald die bijdragen aan de verduurzaming van de stad.

• 233 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 70 kWp

De gemeentelijke portefeuille bestaat uit veel verschillende objecten, klein en groot. in eigen gebruik en met meerdere huurders. Alex Muhring en het projectteam van de Zoncoalitie leveren een substantiële bijdrage aan het duurzaamer maken van het Amsterdamse gemeentelijk vastgoed.