Het Marnixbad

Aanbieder
Opdrachtgever

Aanleiding en behoefte

Sinds 2017 kun je bij het Marnixbad in Amsterdam zwemmen onder de zon. Door de plaatsing van 125 zonnepanelen is het mogelijk om het zwemwater te verwarmen, maar ook om een bijdrage te leveren aan een schoner en groener Amsterdam voor de komende generaties, dat waar het Marnixbad in gelooft.

Onze ondersteuning en oplossing

Het Marnixbad in Amsterdam is het eerste project dat volledig door Zoncoalitie verzorgd is. Hiermee werd de eerste stap richting de zonnige stad Amsterdam met 1 miljoen zonnepanelen gemaakt en werd onze droom een beetje meer werkelijkheid. Zoncoalitie heeft voor het Marnixbad de subsidie aanvraag gedaan, diverse technische haalbaarheidsstudies verzorgd en advies gegeven over de mogelijkheden rondom zonnepanelen. Zo konden wij een geschikte aanbieder voor hen vaststellen en is de samenwerking met SunProjects van start gegaan.

Resultaat

Om het Marnixbad te voorzien van duurzame energie, kozen zij voor de aanleg van zonnepanelen. Zoncoalitie heeft op basis van hun wensen, de samenwerking met SunProject tot stand gebracht. Hierdoor is het zonnestroomproject in 2017 succesvol gerealiseerd.

• 133 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 40 kWp