Jeugdzorg De Kikker

517
zonnepanelen
155 kWp
aan vermogen
53 huishoudens
aan stroom per jaar
88.000 CO2
reductie per jaar

Aanleiding en behoefte

De Ouder- en Kindteams van De Kikker in Amsterdam West streven naar een gezond Amsterdam voor de volgende generatie. Om de CO2 uitstoot te verlagen door het plaatsen van zonnepanelen, zorgen zij voor een gezond én groenere stad. Zo spelen de kinderen bij De Kikker onder de zon.

Onze ondersteuning en oplossing

Ook voor De Kikker heeft Zoncoalitie een uitgebreide rapportage van de omvang van het project opgesteld. Hierbij hebben wij hen begeleid bij de subsidie aanvraag en de technische haalbaarheidsstudies verzorgd. Vervolgens hebben wij samen met jeugdzorg De Kikker gekeken naar alle mogelijkheden hoe de daken verzonnen konden worden. Zo hebben we geschikt kunnen zoeken naar de juiste aanbieder van zonne-energie die bij De Kikker past. Vanuit de samenwerking met SunProjects/Ecostroom zijn op de daken van De Kikker uiteindelijk ruim 500 zonnepanelen geplaatst zodat de kinderen sinds 2020 onder de zon spelen.

Resultaat

Het dak van Ouder- en Kindteams Osdorp en De Aker & Nieuw Sloten is voorzien van 517 zonnepanelen. Sunprojects realiseerde dit zonnestroomproject zorgvuldig en snel.

• 517 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 155 kWp
• Stroomvoorziening: 53 huishoudens per jaar
• CO2 reductie: 88.000 CO2 per jaar