Materiaalbureau Amsterdam

Aanbieder
Opdrachtgever

Aanleiding en behoefte

Het dak van het materiaalbureau op de Theemsweg is een van de projecten in een reeks gemeentelijke daken die Gemeente Amsterdam heeft voorzien van zonnepanelen. Gemeente Amsterdam vroeg Zoncoalitie om 31 van haar eigen panden te helpen verduurzamen. Hiermee leveren zij een grote bijdrage aan de verduurzaming van de stad.

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie verzorgde de subsidieaanvraag en de technische haalbaarheidsstudies van de verschillende daken. Nadat we gezamenlijk helder voor ogen hadden wat de mogelijkheden waren en wat er nodig was voor het verzonnen van de verschillende daken, konden wij opzoek gaan naar geschikte aanbieders van zonne-energie. Hierdoor konden wij vier leden van Zoncoalitie koppelen aan Gemeente Amsterdam. Uiteindelijk gingen Sunprojects/Ecostroom en Janszon/Zuiderlicht gingen aan de slag met de aanleg, de financiering en het beheer van de zonnepanelen.

Resultaat

Het dak van Materiaalbureau Amsterdam is een van de daken die Gemeente Amsterdam wilde verzonnen, met oog op de verduurzaming van de stad. Dit zonnestroomproject heeft Janszon onder handen genomen en succesvol gerealiseerd.

• 1967 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 590 kWp