Hotel Okura Amsterdam

1333
zonnepanelen
400 kwP
aan vermogen
83 huishoudens
aan stroom per jaar
228.000 CO2
reductie per jaar

Aanleiding en behoefte

Hotel Okura Amsterdam is een luxe vijfsterren hotel. Gezien het aanzicht van de hotelgasten, had de esthetiek van deze PV-installatie een hoge prioriteit. Daarnaast was naast de esthetiek van dit zonneproject, het doel om een mooie energie opbrengst te genereren om het hotel mee te onderhouden.

Onze ondersteuning en oplossing

Om de esthetiek van het hotel te waarborgen is Zoncoalitie gaan kijken naar de beste mogelijkheden voor het verzonnen van het dak. Daarnaast hebben wij Hotel Okura begeleid in desubsidieaanvraag en de technische haalbaarheidsstudies. Nadat we gezamenlijk helder voor ogen hadden wat er esthetisch en logistisch nodig voor de installatie van zonnepanelen, konden wij opzoek gaan naar een geschikte aanbieder. Uiteindelijk werd SOLNET succesvol gekoppeld aan het Okura Hotel om het hun dak te voorzien van mooie zonnepanelen. Hiermee kunnen gasten genieten van een zonnig verblijf.

Resultaat

Op het dak van prachtige Hotel Okura in Amsterdam, liggen nu maar liefst 1333 zonnepanelen op 4.220 m² dak. Solnet heeft met succes het zonneproject van Hotel Okura verwezenlijkt, waardoor alle gasten sinds 2019 onder de zon overnachten.

• 1333 zonnepanelen geplaatst
• Dakoppervlak: 4.220 m²
• Vermogen installatie: 400 kWp
• Stroomvoorziening: 83 huishoudens per jaar
• CO2 reductie: 228.000 CO2 per jaar