Slo-Rid

Aanbieder
Opdrachtgever

Aanleiding en behoefte

Sinds 2015 werkt Slo-Rid B.V. vanuit haar nieuwe productielocatie, gelegen aan de Back-upstraat in Amsterdam. Dit van-oorsprong Amsterdams bedrijf levert al meer dan 70 jaar hoogwaardige kwaliteitsproducten. De machinefabriek produceert draai-frees- en constructiewerk voor verschillende klanten. Om het machinepark van schone energie te voorzien heeft Slo-Rid besloten om over te gaan op een eigen zonnestroominstallatie.

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie heeft Slo-Rid geadviseerd over wat de voordelen zijn van het verzonnen van hun daken. Ook hebben wij Slo-Rid begeleid in de subsidieaanvraag en de technische vereisten. Doordat wij een gerichte uitvraag naar onze leden (aanbieders van zonne-energie) hadden gedaan, konden wij voor Slo-Rid een match vinden. Hierdoor is Devcon Ecosystems gekoppeld aan Slo-Rid om hun dak te voorzien van zonnepanelen.

Resultaat

Via de Zoncoalitie en in opdracht van Slo-Rid heeft Devcon Ecosystems in december 2019 een PV installatie geplaatst op het dak van de werkloodsen, gelegen aan de Back-upstraat in Amsterdam, bestaande uit 586 modules met elk een vermogen van 400 Wp. Het systeem is goed voor een jaarlijkse opwek van ca. 226.500 kWh.

• 586 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 226,5 kWp

 

Zoncoalitie heeft voor ons een duidelijk beeld geschetst wat de voordelen zijn wanneer we overgaan tot de aanschaf van zonnecellen. ze hebben keurig de begeleiding tot aan het plaatsen van de order bij een van de aanbieders voor ons geregeld.