Stichting Buurtwerkplaatsen

250
zonnepanelen
75 kWp
aan vermogen
26 huishoudens
aan stroom per jaar
43.000 CO2
reductie per jaar

Aanleiding en behoefte

Het dak van Stichting Buurtwerkplaatsen is een van de projecten in een reeks gemeentelijke daken die Gemeente Amsterdam heeft voorzien van zonnepanelen. Gemeente Amsterdam vroeg Zoncoalitie om 31 van haar eigen panden te helpen verduurzamen. Hiermee leveren zij een grote bijdrage aan de verduurzaming van de stad.

Onze ondersteuning en oplossing

Zoncoalitie verzorgde de subsidieaanvraag en de technische haalbaarheidsstudies van de verschillende daken. Nadat we gezamenlijk helder voor ogen hadden wat de mogelijkheden waren en wat er nodig was voor het verzonnen van de verschillende daken, konden wij opzoek gaan naar geschikte aanbieders van zonne-energie. Hierdoor konden wij vier leden van Zoncoalitie koppelen aan Gemeente Amsterdam. Uiteindelijk gingen Sunprojects/Ecostroom en Janszon/Zuiderlicht gingen aan de slag met de aanleg, de financiering en het beheer van de zonnepanelen.

Resultaat

Het dak van Stichting Buurtwerkplaatsen is een van de daken die Gemeente Amsterdam wilde verzonnen, met oog op de verduurzaming van de stad. Dit zonnestroomproject heeft Sunprojects onder handen genomen en succesvol gerealiseerd.

• 250 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 75 kWp
• Stroomvoorziening: 26 huishoudens per jaar
• CO2 reductie: 43.000 CO2 per jaar