Veilinghuis AAG

387
zonnepanelen
116 kWp
aan energie
40 huishoudens
aan stroom per jaar
66.000 CO2
reductie per jaar

Aanleiding en behoefte

Veilinghuis AAG aan de Lekstraat in Amsterdam is sinds 2020 ook van zonnepanelen voorzien. Met al het moois dat zij in hun veilinghuis aanbieden, ligt er nu ook wat moois op de daken. Door het plaatsen van zonnepanelen wordt er per jaar van ongeveer 40 huishouders stroom bespaard, om zo een steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Ondersteuning en oplossing

Daken zijn uniek, en zo ook de aanleg van zonnepanelen. Bij deze klus komen heel veel verschillende aspecten kijken. Zoncoalitie begeleidt en adviseert gedurende dit proces. Van de subsidie aanvraag tot het verzorgen van de technische haalbaarheidsstudies, Zoncoalitie heeft Veilinghuis AAG hierbij ondersteunt. Wij zijn samen de uitdaging aangegaan om rendement te behalen én meer duurzame energie op te wekken. Toen alle informatie duidelijk was en wij een helder beeld voor ogen hadden, hebben wij gezocht naar de geschikte aanbieder van zonne-energie binnen onze leden. Zo werd Veilinghuis AAG gekoppeld aan Janszon/Zuiderlicht en werd de aanleg van zonnepanelen in 2020 gerealiseerd.

Resultaat

Op het dak van de AAG Veilinghuis, liggen nu maar liefst 387 zonnepanelen. JansZon heeft hiermee het zonneproject in 2018 gerealiseerd.

• 387 zonnepanelen geplaatst
• Dakoppervlak: 581 M2
• Vermogen installatie: 116 kWp
• Stroomvoorziening: 40 huishoudens per jaar
• CO2 reductie: 66.000 CO2 per jaar