Zorgboerderij Benaja

Aanbieder
Opdrachtgever

Aanleiding en behoefte

Samen met Beter Duurzaam heeft Zoncoalitie een mooi project gerealiseerd in Buren, Gelderland. Zorgboerderij Benaja is bewust bezig met de natuur en de omgeving, waardoor zij graag de daken wilde verzonnen. Zoncoalitie heeft gedurende het proces onafhankelijk advies geleverd en de technische haalbaarheidsstudies verzorgd. Op deze manier is het zonnestroomproject succesvol gerealiseerd.

Onze ondersteuning en oplossing

Door Zorgboerderij Benaja te voorzien van ondersteuning, is een succesvolle samenwerking met Beter Duurzaam tot stand gebracht. De panelen zijn zowel op het zuidwest gerichte als ook op het noordoost gerichte gedeelte van het dak geïnstalleerd, om zo elke centimeter van het dak zo optimaal mogelijk te benutten. Hierdoor genereren de 440 zonnepanelen op het dak van de Zorgboerderij Benaja maar liefst een vermorgen van 159 kWp. Op deze manier draagt Zorgboerderij Benaja bij aan de verduurzaming van het oude, toeristische stadje Buren.

Resultaat

Op het dak van het Zorgboerderij Benaja in Buren, heeft Beter Duurzaam succesvol de plaatsing van zonnepanelen verzorgd en het zonnestroomproject gerealiseerd.

• 440 zonnepanelen geplaatst
• Vermogen installatie: 159 kWp