Wij helpen u met uw SDE++ subsidie aanvraag

Heeft u interesse in het aanvragen van een SDE++ subsidie? Wacht dan niet langer!
Minister Van ’t Wout heeft bekend gemaakt 5 miljard euro beschikbaar te stellen voor de SDE++ subsidie ronde in 2021. De SDE++ subsidie openstelling is van 5 oktober tot en met 11 november 2021.

Wij vragen de subsidie altijd aan op naam van de vastgoed eigenaar, tenzij nadrukkelijk
wordt verzocht dit anders te doen.

Ook kunnen we u ondersteunen wanneer u zelf de stap al heeft gezet met het aanvragen.
Deze subsidie zal de kosten-baten analyse van een investering in zonnepanelen sterk
bevorderen.

Machtiging SDE++ subsidie

Wij helpen u met uw aanvraag! Download dan het machtigingsformulier en stuur deze ingevuld terug naar sde@zoncoalitie.nl.

Wat is de SDE++ subsidie? En hoe werkt de SDE++ subsidie voor zonnepanelen?

Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE) subsidie stimuleert de overheid het opwekken van duurzame energie. Bedrijven die zelf duurzame energie gaan produceren komen in aanmerking voor deze subsidie. Zoncoalitie kan u mee nemen in het aanvraag proces van een subsidie.

Om uw subsidie aanvraag in te kunnen dienen, moet Zoncoalitie verschillende documenten naar het RVO opsturen, waaronder ook een haalbaarheidsstudie voor uw dak en indien nodig de juiste vergunningen. U stuurt ons de getekende volmacht toe, en wij verzorgen de gehele aanvraag van uw SDE subsidie.

Bij het aanvragen van een SDE++ subsidie moet u een aantal zaken bij de hand hebben. Dus, om het proces van de aanvraag te versnellen, heeft Zoncoalitie speciaal voor de vastgoedeigenaar de SDE++ Checklist opgesteld.

SDE++ Checklist

location-50px

1. Het correcte adres

Zorg dat de aangeleverde lijst met objecten minimaal de volgende parameters bevat: # | Straatnaam | Huisnummer | Postcode | Plaats * Kadastrale aanduidingen worden ook geaccepteerd.

wrench-50px@1x

2. Het type aansluiting

In sommige gevallen zijn er op objecten meerdere adressen bekend, wij zijn op zoek naar het adres waarvan bekend is dat daar de grootverbruik stroomvoorziening aanwezig is (meterkast). Voor het aanvragen van de subsidie is een grootverbruik aansluiting vereist, in dit stadium is het goed om te weten wat de aansluitwaarde is, en waar deze aansluiting zich bevindt.

architecture-50px

3. De relevante dakvlakken

Om een legplan van de locatie te maken is het van belang dat wij de juiste dakvlakken van de locatie gebruiken daarom ontvangen wij graag de volgende gegevens: Het betreffende dakvlak gearceerd/aangegeven. Indien nodig de locatie van de netwerkaansluiting. Objecten in aanbouw: Indien het gebouw nog niet op de gebruikelijke kaartendiensten zichtbaar is omdat dit (nog in aanbouw is) dan zijn er bouwtekeningen nodig om de legplannen te bepalen. Nb. Indien het gebouw nog gebouwd moet worden, of in aanbouw is dan moet de eigenaar een omgevingsvergunning worden meegestuurd.

email-50px

4. Een machtiging en toestemming locatie eigenaar

Om de aanvraag uiteindelijk in te dienen hebben wij een volledig ingevulde machtiging nodig. Indien de aanvrager die ons machtigt geen eigenaar is moet er een ingevuld formulier met toestemming van de eigenaar van de locatie worden bijgevoegd.

Interesse? Neem contact op

Ik heb al een SDE beschikking, wat is de volgende stap?

Wilt u meer weten wat wij voor u als vastgoedeigenaar kunnen betekenen? Bekijk dan onze diensten voor vastgoedeigenaren.

Onze aanpak
Voor vastgoedeigenaren.

Onze projecten

Albert Heijn Bergen op Zoom

a.s.r. Dutch Prime Retail Fund heeft in 2019 laten onderzoeken welke objecten in de portefeuille geschikt zijn voor de opwekking van zonne-energie. Vanwege het grote dakoppervlak en de energievraag blijken vooral supermarkten geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen.

Om die reden worden nu de AH-vestigingen in Bergen op Zoom, Den Dolder, Maassluis, Middelburg en Twello voorzien van een zonne-energiesysteem. a.s.r. real estate verhuurt deze panden aan Albert Heijn.

635
zonnepanelen
219 kWp
aan vermogen
Aanbieder
Opdrachtgever

Bouwcenter Heinenoord

Esselink heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en wil graag onderscheidend zijn. Vandaar de wens om te investeren in dakgebonden PV-installaties op een deel van hun vestigingen. Deze uitvraag betreft de Esselink Bouwcentrum locaties in Hellevoetsluis, Zierikzee en Heinenoord en de GAMMA vestigingen in Vlissingen en Hellevoetsluis.

334
zonnepanelen
129 kWp
aan vermogen
Aanbieder
Opdrachtgever

Breevast

Breevast realiseert de ontwikkeling van duurzame gebouwen, en daarbij komt ook de aanleg van zonnepanelen om de hoek kijken. Hierdoor leveren zij mooie bedrijfspanden aan de samenleving en zorgen zij ook voor het welzijn van het milieu.

597
zonnepanelen
179 kWp
aan vermogen
Aanbieder
Opdrachtgever

GAMMA Hellevoetsluis

Esselink heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en wil graag onderscheidend zijn. Vandaar de wens om te investeren in dakgebonden PV-installaties op een deel van hun vestigingen. Deze uitvraag betreft de Esselink Bouwcentrum locaties in Hellevoetsluis, Zierikzee en Heinenoord en de GAMMA vestigingen in Vlissingen en Hellevoetsluis.

2263
zonnepanelen
871 kWp
aan vermogen
Aanbieder
Opdrachtgever

Go West Gebouw

Er is weer een mooi project opgeleverd: Op het dak van het Go West gebouw in Amsterdam Westpoort liggen nu 780 panelen!
Voor dit dak is in het voorjaar van 2019 de SDE+ beschikking is aangevraagd.

780
zonnepanelen
202 kWp
aan vermogen
Aanbieder
Opdrachtgever

Hotel Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam is een luxe vijfsterren hotel. Gezien het aanzicht van de hotelgasten, had de esthetiek van deze PV-installatie een hoge prioriteit. Daarnaast was naast de esthetiek van dit zonneproject, het doel om een mooie energie opbrengst te genereren om het hotel mee te onderhouden.

1333
zonnepanelen
400 kWp
aan vermogen
Aanbieder
Opdrachtgever

Met Zoncoalitie begrijp je meer