Versnel zon-op-dak in jouw gemeente

De uitdaging om gezamenlijk meer duurzame energie op te wekken

We hebben de uitdaging om gezamenlijk meer duurzame energie op te wekken. Maar hoe doen we dat op een ambitieuze en realistische manier? RES-plannen, routekaarten en visieontwerpen laten de grote verantwoordelijkheid zien die gemeentes op zich nemen om meer zonne-energie op grote daken te realiseren. Dit roept bij ambtenaren de vraag op: hoe breng ik de plannen tot uitvoer?

location-50px

Waar bevinden zich de interessante daken?

Waar bevinden de mogelijkheden en wie zijn de eigenaren?​ Op welke bedrijven en dakeigenaren kunnen wij ons het beste richten?​ Welke daken hebben een SDE-beschikking maar nog geen panelen gerealiseerd?

Hoe benader ik dakeigenaren?

Hoe zet ik een bedrijventerreinen aanpak of collectieve inkoop op? Hoe zorg ik dat SDE-beschikkingen in mijn gemeente worden gebruikt?​ Welke communicatie werkt het beste?​

balance-50px

Hoe overtuig ik dakeigenaren?

Wat zijn de argumenten om voor zon-op-dak te kiezen en wat zijn de uitdagingen?​ Wat zijn de best practices voor een succesvol zonnestroomproject?​ Hoe bied ik dakeigenaren in mijn gemeente handelingsperspectief?

Onze missie is zon de norm maken op vastgoed

We bieden inzicht én overzicht tijdens het gehele traject

Zo weten we vastgoedeigenaren te overtuigen om zon-op-dak te realiseren. Er zijn veel dakeigenaren die wel subsidie hebben toegekend gekregen, maar nog geen zonnestroomproject hebben gerealiseerd omdat ze tegen obstakels aanlopen. Dit zijn er ongeveer 4000 in Nederland. Terwijl ze wel graag willen en een belangrijke eerste stap hebben gezet! Wij helpen door oplossingen voor de belemmeringen die ze ervaren en vergelijkbare offertes te verzorgen zodat ze een voor hen geschikte aanbieder kunnen vinden.  

knowledge-50px

Inzicht door kennisdeling

Door middel van ronde tafel​ en ambtswoning gesprekken, workshops en kennissessies geven wij jou communicatie-advies hoe jij zon-op-dak in jouw gemeente kunt versnellen.

aanpak-50px

Bedrijventerreinen verzonnen

In onze gebiedsgerichte aanpak werken we haalbaarheidsstudies en scenariomodellen​ uit voor ondernemers van bedrijventerreinen en bieden ze de mogelijkheid tot collectieve inkoop. Zo realiseren wij een kostenvoordeel.​ ​

sustainable-50px

Stimuleren van SDE houders

Door het geven van onafhankelijk advies en het voorleggen van vergelijkbare en concurrerende offertes halen we alle obstakels voor SDE houders in jouw gemeente weg. Zo maakt de SDE houder de beste keuze voor zijn project en staat de realisatie hiervan niets meer in de weg.

Slimmer door samen te werken

Door onafhankelijk expertise te combineren geloven wij als coalitie vastgoedeigenaren beter te kunnen informeren over de mogelijkheden en voordelen van zonnestroom.

Voorbeelden uit de praktijk

Geïnteresseerd?
Plan een gesprek in.

Wil je meer weten over een onderwerp of bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan gemakkelijk een gesprek met ons in voor een ontmoeting of een videocall.

Plan jouw afspraak
Geheel vrijblijvend.
Gratis factsheet

Door onze aanpak versnel jij kwalitatief zon-op-dak in jouw gemeente

130 realisaties in Amsterdam

  • Onafhankelijk advies en een collectief geheugen
  • Onderbouwd keuzes maken en rekening houden met alle stakeholders
  • Lagere kosten en een gemiddeld kortere doorlooptijd
  • Overzicht tijdens het hele project met de Zoncoalitie portal
  • Altijd voorbereid op financiële en juridische consequenties

Meer weten?

Volg ons op Social Media

Blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en projecten via Social Media.