Realisatie
Wij vertegenwoordigen jouw belangen tijdens de uitvoering van je solarproject, van start tot definitieve oplevering. Met strikte kwaliteitsborging en on-site inspecties bewaken we met elkaar de voortgang en contractuele afspraken zodat de uitvoer soepel verloopt.
Bij realisatie is het van belang dat projecten volgens planning en budget verlopen en met hoogste kwaliteit worden opgeleverd. Wij zorgen ervoor dat de aanbieder zich aan de afspraken houdt en alle andere stakeholders zijn aangesloten.
Projectcoördinatie
Experts aan jouw zijde
Wij beheren elke fase van de realisatie. Dit omvat planning, logistiek, veiligheid en communicatie met alle betrokken partijen. Je ervaart een soepel en efficiënt proces zonder de complexiteit van het coördineren van meerdere stakeholders en technische vraagstukken.
Kwaliteitscontroles
Kwaliteit afdwingen
Wij wonen opleveringen bij, controleren alle documentatie en revisies en organiseren Scope 12 audits. Zo ben je verzekerd dat alle werkzaamheden voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en kwaliteit. Dit resulteert in duurzame en betrouwbare installaties.
Standaardcontract
Geen verrassingen
Het standaard EPC-contract legt verantwoordelijkheden en verplichtingen voor iedereen vast. Dit zorgt voor transparantie, vermindert juridische risico's en maakt alle projectvoorwaarden duidelijk en bindend. Dit leidt tot een vlotte en probleemloze uitvoering.
Zorgeloze uitvoering
Grip op het eindresultaat
Omdat wij vanaf de haalbaarheidsstudie al betrokken zijn, snappen wij precies wanneer het project een succes is. Gedurende de realisatie zijn wij kritisch op alle deliverables van alle partijen. En houden alle overige zaken in een issue tracker bij. Zo hou je gemakkelijk alle partijen scherp. Bij ons is het project pas klaar als het écht klaar is.
- Aanwezig bij alle inspecties en organisatie Scope 12
- Bewaken van milestones en deadlines
- Revisielogboek voor alle documenten
- Aanmelding van het systeem bij RVO, VertiCer en de netbeheerder
- Issue tracker en gespreksverslagen
Frequently asked questions
Welke financiële constructie is het meest rendabel: kopen, huren of leasen?
Om te beginnen moet je weten dat er verschillende juridische structuren bestaan die bepalen hoe het eigendom van zonnepanelen is georganiseerd. Dit zijn de mogelijkheden:
- je wordt de eigenaar van de zonnepanelen;
- je verhuurt je dak aan een partij die er zonnepanelen op legt;
- je leaset zonnepanelen.
Wij leggen je in dit artikel uit waarom er één scenario is dat je in vrijwel alle gevallen het meest oplevert. Lees meer op: https://www.zoncoalitie.nl/kennisbank/kopen-leasen-dakverhuur
Hoe zorg ik voor de optimale situatie samen met mijn huurder?
De belangen van huurder en vastgoedeigenaar komen niet altijd overeen. Deze situatie wordt het split incentive dilemma genoemd. Er bestaat gewoonlijk een zekere spanning in de verhouding eigenaar-huurder, maar door goede samenwerking kunnen zij de split incentive omzetten naar een shared incentive. Er is een aantal dingen belangrijk om hierbij in gedachten te houden. Dat leggen wij uit in dit artikel: https://www.zoncoalitie.nl/kennisbank/zonne-energieproject-een-split-incentive
Regelen jullie ook de SDE-subsidie voor mijn project?
Als we samen aan de slag gaan met de Haalbaarheidsstudie, dan is dat inclusief het aanvragen van de SDE-subsidie. Heb je al een gerealiseerd project inclusief SDE-subsidie? In ons Solar Asset Management-pakket zit ook het beheer van dit proces. Meer weten over de SDE-subsidie? Lees dan dit artikel.
Hoeveel € levert het dak van jouw bedrijfspand op?
Doe de gratis vastgoedscan en kom er achter.
Alex Muhring
CEO
Solar Asset Management
Maak gebruik van technologie en diepgaande branchekennis om de efficiëntie en opbrengsten van jouw zonne-installaties te maximaliseren. Onze aanpak omvat continue monitoring, preventief en correctief onderhoud, en compliance management om ervoor te zorgen dat jouw solar assets optimaal presteren en operationele risico's tot een minimum worden beperkt.